Tag "Година на свети Јосиф"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Еве како можете да добиете потполн опрост во Годината посветена на свети Јосиф

Годината на свети Јосиф судејќи по сѐ, може да биде година на големи милости.

Uncategorized Ватикан Вера Духовност

Молитва до свети Јосиф во годината посветена на него

Откако папата Фрањо од 8 декември 2020 до 8 декември 2021 година ја прогласи за „Година на свети Јосиф“, објавувајќи го Апостолското писмо Patris corde, Светиот Отец ги повикува верниците

Ватикан Вести

Папата Фрањо прогласи „Година на Свети Јосиф“

Ватикан го објави Апостолското писмо на папа Фрањо „Patris corde“ кое Ватикан го објави денес, вторник 8 декември 2020 година. Датумот е избран намерно: пред точно 150 години, Јосиф е