Tag "Година на молитва"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Пастирско послание на епископот Стојанов во Годината на молитва – 2024

Во Годината на молитва, која папата Фрањо ја прогласи за целата Црква, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монсињор д-р Киро Стојанов упати пастирско послание кое го пренесуваме во

Ватикан Вести

Дикастеријата за евангелизација нуди материјали за Година на молитвата

Ватиканската дикастеријата за евангелизација издаде прирачник со наслов „Научи нè да се молиме“, прирачник за молитвата за да можат верниците подобро да ја разберат и откријат вредноста на молитвата, во

Ватикан Вести

Папата: Војните и кризите создаваат тешка клима, затоа упорно да молиме

Ви пренесуваме превод од предговорот на папата Фрањо од книгата „Молете се денес. Предизвик кој мора да се надмине“ од кардиналот Анџело Комастри, во издание на ватиканската издавачка куќа. Тоа

Ватикан Вести

Ангел Господов: Покажете колку е убаво да се сака Господ

Во неделната молитва Ангел Господов, папата Фрањо истакна дека Исус нè охрабрува со својот живот и радост да сведочиме колку е убаво да се сака Исус, нагласувајќи дека навестувањето на

Вести Македонија

Радово: Средба на млади од Апостолскиот егзархат

Во сабота 11 март 2017 година во парохијата „Свети Пророк Илија“ се одржа средба на млади

Вести Македонија

Струмица: Вистинскиот маж моли

На 30 јануари 2017 година во парохиската црква „Свети Иван Крстител“ – Струмица започна