Tag "Генерална аудиенција"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Да молиме за Украина, Израел и Палестина

Папата Фрањо во среда 20 декември 2023 година ја одржа својата катехеза во салата Павле VI повика на молитва за Украина, Израел и Палестина и жртвите во Кина, и Гвинеја

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Посланието за навестување ги вклучува сите христијани

Завршувајќи го циклусот катехези во среда посветена на апостолската ревност, папата Фрањо на Генералната аудиенција истакна дека секој крстен е повикан да сведочи и да го навестува Евангелието на сите

Вести Македонија

Генерална аудиенција: Посланието за навестување ги вклучува сите христијани

Завршувајќи го циклусот катехези во среда посветена на апостолската ревност, папата Фрањо на Генералната аудиенција истакна дека секој крстен е повикан да сведочи и да го навестува Евангелието на сите

Ватикан Вести

Папата моли за Украина, Израел и Палестина: Војната е секогаш пораз

По катехезата на Генералната аудиенција одржана во среда 6 декември 2023 година во салата Павле VI, папата Фрањо ја заврши аудиенцијата спомнувајќи ги оние кои страдаат поради конфликтите кои зафаќаат

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Посланието не е пасторален прирачник што треба да се применува, туку дело на Светиот Дух

На Генералната аудиенција, папата Фрањо го поздрави мноштвото луѓе во салата Павле VI, но не ја прочита катехезата; рече дека е многу подобар, но дека се изморува ако премногу зборува.

Ватикан Вести

Папата: Да молиме да продолжи примирјето во Газа!

Папата Фрањо во среда, 29 ноември 2023 година, после катехезата во салата Павле VI. упати апел за продолжувањето на примирјето меѓу Израел и Хамас во Појасот Газа, велејќи дека војната

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Исус може да се навестува само во културата на сопственото време

На редовната Генерална аудиенција во среда, 29 ноември 2023 година, папата Фрањо одржа катехеза за современото навестување на Евангелието и ги повика христијаните да го исполнат загриженото општество со надеж

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Евангелието е за сите, не само за избрана група

На редовната Генерална аудиенција во среда, 22 ноември 2023 година, папата Фрањо одржа катехеза на тема евангелизација. Тој посочи дека пораката е за секого и дека Христовиот повик не е

Ватикан Вести

Крводарителството помага да се спасат многу животи

Папата Фрањо ги повика верниците на крајот од редовната Генерална аудиенција на плоштадот Свети Петар искажа благодарност до сите кои даруваат крв, нагласувајќи дека тоа е дело со кое се

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Да одвоиме време да молиме за мир, од Украина до Блискиот Исток

Папата Фрањо ги повика верниците на крајот од редовната Генерална аудиенција на плоштадот Свети Петар секојдневно да се молат за мир за народите во земјите каде што беснеат војни низ