Tag "Гаетана Толомео"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Своето страдање го претворила во успешно медиумско служење на Бог

Наскоро блажена Гаетана Толомео попозната по прекарот Нучија која заболела од прогрсивна парализа која ги унакажала екстремитетите во раното детство. Во животот немала многу прилики, но со силата на Светиот

Ватикан Вести

Црквата доби еден нов блажен и седум слуги Божји

Конгрегацијата за прогласување на светци објави нови декрети – за свештеникот од Бразил Донисети Таварес и за седум чесни слуги и слугинки Божји меѓу кои двајца лаици: едно момче од