Tag "Воскресно бдение"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Воскресно бдение со Папата: Со Исус ниту еден гроб нема да ја потисне радоста на животот

Во проповедта на Воскресното бдение кое го предводеше во базиликата Свети Петар, папата Фрањо ги охрабри верниците да не дозволат да бидат затворени во гробот на стравот и горчината и

Ватикан Вести

Папата на Воскресното бдение: Да се вратиме на првата средба со Исус

Во Светата ноќ, заедно со навестувањето за Христовото воскресение, папата Фрањо ги поттикна верниците повторно да го откријат восхитот и радоста на нашата Галилеја, моментот кога започна „нашата љубовна приказна

Ватикан Вести

Папата на Воскресното бдение: Со Исус, ниедна ноќ не е бескрајна

Во проповедта за време на Воскресното бдение во Ватиканската базилика, Светиот Отец ги поттикна верниците во Воскресната ноќ да се сретнат со живиот Бог, да направат Исус „да воскресне од

Ватикан Вести

Христос е жив и сака да воскресна во лицата на оние кои ја заборавиле надежта

Во текот на Воскресното бдение, папата Фрањо ги поттикна верниците да го навестуваат