Tag "Вечерна"

Врати се на почетна
Ватикан

Вечерна богослужба за зачувување на животната средина

Папата Фрањео на 1 септември 2016 година во базиликата Свети Петар во Ватикан ќе служи Вечерна богослужба за зачувување на животната средина, соопштено е од Ватикан.

Ватикан

Папата: Поделбите меѓу христијаните се рана на Христовото тело

Да се моли простување за поделбата меѓу христијаните кои прават „отворена рана на Христовото тело“ и да се моли простување за неевангелското однесување на христијаните едни кон други

Ватикан

Папата: Доброто секогаш победува

Доброто секогаш победува дури и ако на момент може да изгледа послабо или сокриено – рече папата Фрањо на славењето на првата Вечерна за празникот Марија Богородица

Ватикан

Папата ја предводеше Вечерната во катедралата во Асунсион

„Никој не може да Го имитира Исус Христос во целост, сите имаме свои ограничувања“: ова го истакна папата Фрањо пред илјадници членови на Парагвајскиот клер – свештеници, монахињи, богопосветени лица,