Tag "верски поглавари"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Средба на претседателот Пендаровски со поглаварите и претставниците на верските заедници

Во претседателската резиденција на Водно, денес 8 април 2021, година се одржа средба на Претседателот Стево Пендаровски со поглаварите и претставниците на верските заедници наведени во Уставот на Македонија.

Вести Македонија

Средба на верските поглавари со премиерот Спасовски

Претседателот на Владата, Оливер Спасовски, придружуван од директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозните групи, Даријан Сотировски, на 16 март 2020 година се сретна со поглавари на

Вести Македонија

Верските поглавари се сретнаа со министерот Спасовски

На 26 јули 2017 година министерот за внатрешни работи на Македонија, Оливер Спасовски се сретна со поглаварите на верските заедници: