Tag "Велика седмица"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Распоред на богослужбите за време на Страстната седмица во Ватикан

Заради вонредната ситуација која се создаде со пандемијата од болеста Ковид-19 и водејќи сметка за одредбите кои ги даде Конгрегацијата за богослужба и светотаинска дисциплина со Одлуката од 25 март

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Со вера да појдеме во Страсната седмица

Драги пријатели, да започнеме со вера во Великата седмица за време на која Исус го поднесува страдањето, умира и воскреснува – поттикна Светиот Отец и додаде: Поединци и семејства кои

Ватикан Вести

Објавен распоредот на Папата Фрањо за Великата седмица

Канцеларијата за Богослужби на Папата го објави распоредот за славењата во 2019 за Великата седмица