Tag "борба"

Врати се на почетна
Свет

Надбискупот Галагер: Обедините во борбата против тероризмот

За да се спротистави на тероризмот, меѓународната заедница треба да ги обедини и мобилизира сите средства за сигурност – истакна надбискупот Пол Ричард Галагер

Колумни Свет

Зошто човекот треба да се бори?

Познатиот писател, поет и добитник на Нобеловата награда за литература Пабло Неруда вели дека е забрането да не се бориш за она што го сакаш, да се откажаеш од сè

Размислување Свет

Рани во борбата

Животот е борба помеѓу доброто и злото, помеѓу совеста и страста, помеѓу смислата и телесноста; тоа е борба за вистината и повик за Бог и вечното, при тоа мора да