Tag "болница Бамбино Џезу"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Ви благодарам што дозволувате да се почувствува присуството на Исус

Папата Фрањо прими повеќе од 6.000 членови на големото семејство на педијатријската болница „Бамбино Џезу“ на 16 ноември; лекари, болничари, волонтери, пациенти и нивните семејства, по повод 150. годишнината од

Ватикан Вести

„Болницата на Папата“ го прослави 150. роденден

Детската болница  „Бамбино Џезу“ е основана во 1869 година, а во 1924 година е подарена на папата Пијо XI па така Римјаните популарно ја нарекуваат „Болница на Папата“.

Ватикан Вести

Детската болница „Бамбино Џезу“ подготвена да го прими Чарли

По апелот на Папата за малиот Чарли, посредуваше римската болница „Бамбино Џезу“ која изрази подготвеност да го прифати детето кое страда од ретка болест, која британските лекари ја сметаат за

Ватикан Вести

Вие сте семејство во кое главниот лек е љубовта

Група деца и млади, пациенти и протагонисти на теливизиската серија „Децата од Бамбино Џезу“,