Tag "Божјо Слово"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Кога Божјото Слово доаѓа во срцето се создава славење

Средбата со Божјото Слово нѐ исполнува со радост која е нашата сила – рече папата Фрањо на светата Литургија која ја служеше во домот Света Марта на 3 Октомври, истакнувајќи

Вера Духовност

Да се открива Божјото Слово

Кога зборуваме за односот кон Светото Писмо, обично ги употребуваме глаголите да читаш

Ватикан Вести

Папата: Библијата да се користи често како мобилните?

Што би се случило кога кон Библијата би се однесувале како кон својот мобилен телефон?

Ватикан

Папата: Световните пастири повеќе зборуваат помалку слушаат

„Квазихристијани“ и „квазипастири“ – прават добри работи, премногу зборуваат, но не знаат да слушаат. Не се во состојба да го извршат она што го слушаат; го извршуваат она што самите