Tag "блудниот син"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ангел Господов: Не останувајте фокусирани на грешките

Како постариот син во Евангелието од денешната Литургија и ние нашиот однос со Бога знаеме да го темелиме исклучиво на заповедите, забележа папата Фрањо за време на молитвата Ангел Господов

Вера Проповеди

Недела на блудниот син

Оваа недела размислуваме за Евангелието според Лука во кое се зборува за параболата за блудниот син

Ватикан

Никој не може да ни го одземе достоинството на деца Божји

И во најгрдиот момент во животот Бог ми простува и сака да ме прегрне – тoа е централната мисла во Јубилејот на милосрдието која папата Фрањо ја повтори во катехезата