Tag "близина"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата до свештениците: близина со Бог, со епископот, меѓу свештениците и со народот

Близината со Бога, со епископот, меѓу свештениците и со народот се четири односи кои ја „зацврстуваат личноста“ на свештениците, истакна папата Фрањо во својот говор на почетокот на симпозиумот насловен

Ватикан Вести

Папата: Влези во близок однос со Господ

„Оние кои го слушат Словото Божјо и го чуваат“ – тоа за Исус е поим за семејство;

Ватикан

Папата до Богопосветените лица: Пророштво, близина и надеж

Пророштво, близина и надеж – се трите зборови кои папа Фрањо ги исткна и објасни во говорот кон свештениците, монасите и монахињите кои се во Рим по повод затворањето

Ватикан

Патријархот Сако: Ирачаните ја чувствуваат блискоста на Папата

Ја чувствуваме блискоста на Папата и молитвата на христијаните, но потребна ни е меѓународна интервенција за да се совлада тероризмот на т.н. Исламска држава,