Tag "блажен"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Иван Павле I прогласен за блажен

„Ова го бара од нас Исус: Живејте го Евангелието и ќе го живеете животот, не половично, туку целосно. Живејте го Евангелието, живејте го животот без компромиси“. Токму така живееше новиот

Ватикан Вести

Напредува процесот за беатификација на папата Иван Павле I

Папскиот државен секретар, кардинал Пиетро Паролин на промоцијата на книгите за Иван Павле

Свет

Отец Жак Хамел наскоро може да стане блажен

Папата Фрањо дозволи предвремено отвoрање на процесот за прогласување за блажен на францускиот свештеник о. Жак Хамел кој во јули оваа година е убиен од исламистичките терористи.