Tag "Бискупска синода"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Кардинал Балдисери: Папата сака динамична Црква која оди заедно

Мислам дека Папата има намера да се врати на замислата на првиот момент, на онаа динамична Црква, жива Црква која оди заедно, рече генералниот секретар на Бискупската синода кардинал Балдисери,

Ватикан Вести

Презентиран подготвителниот документ за синодата за млади

Во канцеларијата за печат на Светиот Престол на 13 јануари 2017 година е претставен

Ватикан Вести

Редовен совет на главниот секретаријат на Бискупската синода

На 21 и 22 ноември 2016 година е одржано второто заседание на XIV редовен совет на главниот секретаријат на Бискупската синода со кое заседаваше Светиот Отец.