Tag "Безгрешно Зачнување"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Безгрешно зачнување на Пресвета Богорoдица

Безгрешното зачнување на Пресвета Богородица е католичка догма, која со единствена Божја привилегија толкува дека Пресвета Богородица е сочувана од секоја дамка на источниот грев

Ватикан Вести

Папата на празникот Безгрешно зачнување: Бог во нашата понизност прави големи дела

Пред молитвата Ангел Господов со народот, папата Фрањо на 8 декември ги поттикна верниците преку примерот на Блажена Дева Марија понизно и радосно да го живеат секојдневниот живот со поглед

Ватикан Вести

Ангел Господов: Да кажеме ‘не’ на злото и ‘да’ на Бога

Откако рано наутро во вторник 8 декември 2020 година папата Фрањо се помоли пред статуата на Безгрешната Дева Марија на Шпанскиот плоштад во Рим и служеше света Литургија во базиликата

Ватикан Вести

Пред статуата на Богородица Папата се помоли за Рим и целиот свет

Папата Фрањо во вторник наутро 8 декември 2020 година, на празникот Безгрешно зачнување на Пресвета Богородица, го посети Шпанскиот плоштад (Piazza di Spagna) и во молитва го довери градот Рим

Вера Духовност

Безгрешно зачнување на Пресвета Богородица

Во рајската градина Семоќниот Отец, во чинот кога ја протера Ева, претскажа за раѓањето