Tag "април"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Молитвена накана на Папата за месец април

Во видео пораката за молитвената накана за месец април која ја објави Папската молитвена мрежа, Светиот Отец повикува на молитва за хуманитарните работници кои даваат помош на настраданите во вооружените

Ватикан Вести

Објавена молитвената накана за април

„За момчињата и девојките да умеат великодушно да одговорат на својот повик, размислувајќи сериозно

Ватикан

Распоред на Папата во април и мај

Канцеларијата за печат на Светиот Престол го објави распоредот на прослави кои ќе ги предводи папа Фрањо во април и мај оваа година.

Ватикан

Папата : Малите земјоделци да добијат праведен надомест

Благодатите на Божјиот дар треба да бидат на располагање на сите. Така папата Фрањо ја опиша земјата во видеопораката за молитвената накана на Апостолатот за молитва за месец април 2016