Колумни

Врати се на почетна
Колумни

Папата Фрањо нуди нов поглед на исповедта, Света тајна на радоста

Во срцето на простувањето е Бог кој прегрнува, а не попис на гревови и нашата понизност.

Колумни Проповеди

За кој грев светиот Иван не молчеше?

Можеби не сте знаеле, но молчењето исто така понекогаш може да биде грев. Свети Иван Крстител не можел да молчи за очигледен грев, туку пострада заради тоа што укажувал не

Колумни

11 септември 2001 – денот кога Иван Павле II тагуваше со Америка

Светиот Отец кратко време се задржа пред телевизорот, а потоа влезе во блиската капела во која уште долго остана во молитва. Побара побрзо да се воспостави контакт со тогашниот американски

Колумни

Размислување за независноста

Богатство што треба постојано да се чува. Неколку размислувања за дарот на слободата

Вести Колумни

На денешен ден во Скопје е родена света Мајка Тереза

На денешен ден во Скопје е родена Агнес Гонџа Бојаџиу, позната како света Мајка Тереза. Крстена е во Католичката црква „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје. Со Љубовта која ја понесе

Колумни

Проверка на факти: Дали Папата навистина му бакнува рака на Рокфелер?!!

Сигурно сте сведоци на повеќе фотографии и објави на социјалните мрежи во кои одредени црковни лица се поврзуваат со најразновидни теории на заговор, па дури и самиот Папа.

Вера Колумни

Поради добрите луѓе доаѓа и благословот над целиот народ

Голем дар за нас возрасните се децата! Да се види дете е неверојатна духовна поддршка! Погледнете ја нивната невиност, директност, едноставност! Во таквите моменти изгледа дека ја забораваме својата зрелост,

Вера Колумни Размислување

Дали бројот 13 навистина е несреќен број и што значи во христијанството?

Факт е дека наоѓаме одредена симболика на броевите во Светото Писмо. Каде е бројот 13 во сето ова? Многу луѓе го споменуваат бројот 13 условно кажано како несреќен број и

Колумни

Петок 13

Денес е петок 13. Повеќето ќе речат – па што, ден како и секој друг, вчера беше дванаесеттиот, а утре ќе биде четиринаесеттиот. Другото мнозинство бескрајно ќе ги наброи „фактите“

Колумни

Генерација која не си ги познава своите корени нема иднина

Размислување по повод 1. Светски ден на дедовци, баби и постари лица