Македонија

Врати се на почетна
Вести Македонија

Генералниот директор на Реновабис во посета на Македонски Каритас

Од 20 до 23 јули 2023 година во посета на Католичката црква во Македонија престојуваат Генералниот директор на Реновабис отец проф. д-р Томас Шварц и раководителот на одделот за проекти

Македонија

Генералниот директор на Реновабис професор д-р отец Томас Шварц во посета на Радио Марија

Во петок 21 јули 2023 година Радио Марија во Струмица го посети генералниот директор на Реновабис професор д-р отец Томас Шварц, и г-дин Мартин Ленц, придружувани од директорот на Македонски

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го прими Генералниот директор на Реновабис

Неговото Преосвештенство Монс. Киро Стојанов, бискуп скопски и струмичко-скопски епарх на 20 јули 2023 година на Ординаријатот во Скопје го прими Генералниот директор на Реновабис проф. д-р Отец Томас Шварц,

Вести Македонија

Генералната секретарка на Каритас Европа Марија Ниман во посета на Радио Марија

Во среда 19 јули 2023 година Радио Марија директорот на Радио Марија отец гоце Костов ја прими генералната секретарка на Каритас Европа Марија Ниман, која беше придружувана од Алесандро Кадорин,

Вести Македонија

Бискупот Стојанов ја прими Генералната секретарка на Каритас Европа

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов, воедно и Претседател на Македонски Каритас на 18 јули 2023 година во бискупската резиденција на Водно ја прими Генералната секретарка

Вести Македонија

Бискупот Стојанов ја прими државната секретарка за европски работи Андреја Метелко-Згомбиќ

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх Киро Стојанов на 16 јули 2023 година во бискупската резиденција во Скопје ја прими државната секретарка на Министерството за надворешни и европски работи

Uncategorized Вести Македонија

Средба на Македонски Каритас со Парохиските Каритаси

Во четврток 13 јуни 2023 година во просториите на парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“ во Струмица се одржа работна средба на Македонски Каритас со Парохиските Каритаси. Средбата ја предводеше

Вести Македонија

Прославен патрониот празник во Гевгелија

На 12 јули 2023 година, кога Црквата ги празнува светите апостоли Петар и Павле, а Католичката црква во Гевгелија својот патрон празник, Скопскиот бискуп и Струмичко –  скопски епарх монс.

Вести Македонија

Епископот Стојанов служеше Молебен во Паљурци

Во попладневните часови на празникот Свети Петар и Павле, 12 јули 2023 година, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх во заедништво со свештеници од

Вести Македонија

На празникот Свети Петар и Павле епископот Стојанов ќе служи Молебен на Паљурци и света архиерејска Литургија во Гевгелија

На празникот Свети Петар и Павле, 12 јули 2023 година со почеток во 17.00 часот, на темелите на црквата Свети Павле во Паљурци, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп