Македонија

Врати се на почетна
Вести Македонија

Епископот Стојанов: Да бидеме плодородни во духовните звања

Во Скопје се одржа духовна обнова за Бога посветените лица од Скопска бискупија и Струмичко- скопска епархија, а по повод Денот на Бога посветените лица

Вести Македонија

На празникот Свети Атанасиј Велики епископот Стојанов служеше света Литургија во Петралници

На празникот свети Атанасиј Велики, 31 јануари 2023 година Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, монс. Киро Стојанов служеше света архиерејска Литургија во парохиската црква „Свети Кирил и Методиј“

Вести Македонија

Најава: Епископот Стојанов на празникот Свети Атанасиј ќе служи во Петралници

На празникот Свети Атанасиј Велики, вторник 31 јануари 2023 година, со почеток во 9.00 часот Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко  – скопски епарх ќе сужи света

Вести Македонија

Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за месец февруари 2023 година

Месечната молитвена накана на епископот Стојанов за месец февруари 2023 година е посветена на духовните звања, а гласи:

Вести Македонија

Епископот Стојанов предводеше молитвена средба во Паљурци

Молитвена средба во Паљурци по повод празникот Преобраќање на свети апостол Павле, која ја предводеше епископот Стојанов.

Вести Македонија

Во Скопје се одржа молитва за единство на христијаните

Во склоп на Молитвената осмина за единство на христијаните, која на северната хемисфера на Земјата традиционално се слави од 18 до 25 јануари, во скопската катедрала „Пресвето Срце Исусово“, на

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го благослови камен темелникот на црквата во Куманово

Во понеделик 23 јануари 2023 година Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов го благослови камен темелникот на црквата „Божјо милосрдие“ и пасторалниот центар во Куманово.

Вести Македонија

Епископот Стојанов служеше света заупокоена Литургија за сестра Лујза

Во сабота 21 јануари 2023 година Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, монс. Киро Стојанов во Катедралата „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица, служеше Света заупокојна Литургија за сестра

Вести Македонија

Епископот Стојанов на празникот Богојавление служеше во Струмица

На празникот Богојавление, 19 јануари 2023 година, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов служеше света архиерејска Литургија во парохиската црква „Раѓање на Свети Иван Крстител“

Вести Македонија

Најава: Епископот Стојанов на Богојавление ќе служи архиерејска Литургија во црквата Раѓање на Свети Иван Крстител – Струмица

Традиционално, на празникот Богојавление – Водици, четврток 19 јануари 2023 година со почеток во 10.00 часот Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх ќе служи