Вера

Врати се на почетна
Вера Духовност

Христијанството е живот во Христа

Христијанскиот живот не е да знаеш многу, туку да го живееш она што го знаеш. Така и апостолите, бидејќи верувале и започнале да живеат во согласност со тоа можеле да

Вера Колумни Размислување

Дали бројот 13 навистина е несреќен број и што значи во христијанството?

Факт е дека наоѓаме одредена симболика на броевите во Светото Писмо. Каде е бројот 13 во сето ова? Многу луѓе го споменуваат бројот 13 условно кажано како несреќен број и

Вера Проповеди

Исус лекува секаква болест и немоќ

Според Евангелието по Матеј 9,27-35 наменето за Седмата недела по Педесетница

Вера Сведоштва

Дали свети Павле гледал Олимписки игри

Научниците веруваат дека Свети Павле можеби присуствувал на Истмиските игри, атлетско натпреварување кое се одржувало Коринт, кои наликуваат на Олимписките игри.

Вера Сведоштва

Чудото на Богородица во Хирошима

Светот ја одбележува годишнината од фрлањето на првата атомска бомба во историјата врз јапонскиот град Хирошима, што ја принуди Јапонија на капитулација и стави крај на Втората светска војна, а

Вера Сведоштва

Свети пророк Илија

Старозаветен пророк, кој се борел против идолопоклонството. Неговото име на хебрејски значи „Јахве е мојот Бог“, а за оваа вистина пророкот Илија се залагаше цел живот. Неговиот спомен го одбележуваме

Вера Проповеди

Со верата отворете го „кровот“ над Исуса

Дали е можно да веруваш во преобраќање кога човекот е на крајот од силата, кога го притискаат грижи,

Вера Семејство

Зошто е важно во недела да не се работи?

Има многу диксуија за тоа тоа што смее, а што не смее да се работи во недела.

Вера Сведоштва

Дали Исус ги познавал своите баби и дедовци?

Традицијата вели дека родителите на Пресвета Богородица се викале Јоаким и Ана, што значи дека тие биле баба и дедо на Исус.

Вера Проповеди

Исус и стотникот

Според Евангелието од Матеј 8,5-13 наменето за Четврта недела по Педесетница