Вера

Врати се на почетна
Вера Проповеди

Овој род се истерува со молитва и пост

Размислување според Евангелието по Матеј 17,14-23, наменето за Десета недела по Педесетница

Вера Духовност

За Празникот Успение на Пресвета Богородица

Навлегувајќи во суштината на денешниот празник Успение на Пресвета Богородица да се посветиме денес на нашата небесна Мајка и да не се притеснуваме за да се помолиме на неа за

Вера Духовност

Ковчегот на Заветот и Успение на Пресвета Богородица

Дева Марија, Новиот ковчег на заветот, достојно е пренесена во живеалиштето на Севишниот.

Проповеди

Исус оди по вода

Размислување за Девета Недела по Педесетница, според Евангелието од Матеј 14,22-34 „Не бојте се! Јас сум, не плашете се!” (Матеј 14,27) Токму овие евангелски зборови ги слушаме во деветтата недела

Вера Сведоштва

Запознајте ја pro-life „Mrs. Universe“ која пораснала во згрижувачко семејство

Викторија Петерсен својата титула како Mrs. Universe ја користи за промовирање на згрижувањето и за движењето за живот.

Духовност

Преображение Господово

Многумина од нас се оптеретени и скршени од проблемите, чувствуваат секојдневно тешкотии, се борат со нерешени и скриени проблеми во животот.

Вера Колумни

Поради добрите луѓе доаѓа и благословот над целиот народ

Голем дар за нас возрасните се децата! Да се види дете е неверојатна духовна поддршка! Погледнете ја нивната невиност, директност, едноставност! Во таквите моменти изгледа дека ја забораваме својата зрелост,

Вера Проповеди

Умножување на лебовите

Размислување според Евангелието по Матеј 14,14-22, наменето за Осма недела по Педесетница

Вера Проповеди

Христос ги умножува лебовите

Размислување според Евангелието по Матеј 14,14-22, наменето за Осма недела по Педесетница