Семејство

Врати се на почетна
Вера Семејство

Колку е убаво посланието на жените

Верувам дека раѓањето дете за нас жените е еден од најважните моменти во нашиот живот

Вера Семејство

Како е да се биде сопруга на свештеник?

Евангелското читање на Неделата на мироносците ни дава можност да размислиме за улогата на жената во Црквата, од уредување и чистење на црквата па сѐ до катехезација или други побожности,

Вера Семејство

Amoris Laetitia: Љубовта во бракот

Папата Фрањо, на петгодишнината од објавувањето на Апостослкиот поттик за љубовта во семејството, ја прогласи Годината на „Семејството Amoris Laetitia“ која трае до 10. Светска средба на семејствата во Рим

Вера Семејство

Amoris Laetitia: Нови акценти во говорот за семејството

Папата Фрањо, на петгодишнината од објавата на Апостолскиот поттик за љубовта во семејството, ја прогласи Годината на „Семејството Amoris Laetitia“ која трае до 10. Светска средба на семејствата во Рим

Сведоштва Семејство

Собор на Пресвета Богородица – Празник за Светото Семејство

Вториот ден од Божиќ го славиме Соборот на Пресвета Богородица – Светото Семејство:

Семејство

Зошто да не објавувате содржини за вашите деца на социјалните мрежи

Постојат најмалку пет причини да не објавувате содржини за вашите деца на социјалните мрежи

Вера Семејство

Зошто е важно во недела да не се работи?

Има многу диксуија за тоа тоа што смее, а што не смее да се работи во недела.

Вера Семејство

Како успеваш во сето тоа?

Луѓето го поставуваат оваа прашање на зафатени мајки цело време. Управувањето со времето е многу важно, но не недостижна цел. Сите сакаме да ја знаеме „тајната“. Благословена сум што познавам

Вера Семејство

Дозволено ли е маж и жена да се раздвојат?

Божјото Слово ни зборува за венчавањето – бракот – семејството. Темата е многу важна и актуелна. Особено затоа што семејството, таа “првобитна општествена клетка”,

Вера Семејство

„Врати ми го татко ми“ – писмо на девојче до една марка виски

Лаура имала само осум години кога ја нападнал таткото алкохоличар, откако починала нејзината мајка. Малку пред смртта напишала писмо до една позната марка виски. Во писмото кое за жал стана