Духовност

Врати се на почетна
Вера Духовност

Велики Понеделник

Вака отприлика според Евангелијата изгледал понеделник во Страсната седмица во времето на Исус

Вера Духовност

Лазарова сабота – смртта како сведоштво на животот

Во човечкиот живот постои тема за која луѓето не сакаат да зборуваат, а никој не може да ја избегне. Тоа е темата за смртта.

Вера Духовност

Месопусна недела

Евангелското читање за Месопусна недела (Матеј 25,31-46) ни зборува за последниот суд на свршетокот од времињата. И овој суд ќе биде конечен. Тогаш Господ ќе го подели својот народ на

Вера Духовност

Сретение Господово

Празникот Сретение, кој се празнува на 2 февруари (15 февуари според јулијанскиот календар)

Вера Духовност

Слово за живот , февруари 2024

„Сeкое ваше дело нека биде во љубов“ (1 Kor 16,14)[1].

Вера Духовност

Можеби Бог и тебе те повикува на посветен живот?

Можеби тој ист глас често чука и на вратата на твоето срце за да го промениш брегот, да го оставиш

Вера Духовност

Слово на животот, јануари 2024

„Возљуби Го Господ, твојот Бог… и својот ближен како себе си“ (Лука 10,27)

Вера Духовност

Слово на животот, декември 2023

„Радувајте се секогаш! Молете се постојано! Благодарете за сѐ, зашто таква е волјата Божја во Христос Исус спрема вас!“ (1Сол 5,16-18)

Вера Духовност

Свети архангел Михаил, Гаврил и Рафаил

Михаил, Гаврил и Рафаил се три библиски ангелски имиња. Изворните значења се: Ми-ха-ил, што значи Кој е како Бог. Га-ври -ил што значи силен, а Ра-фа-ил значи Бог исцелува, лекува.