Духовни Мудрости

Врати се на почетна
Вера Духовни Мудрости Духовност

Како Њутон на скептиците им го објаснил воскресението на телото

Оваа случка му се препишува на сер Исак Њутон (1642-1727), англиски физичар, математичар и асторном. Њутон воедно е еден од најголемите научници на сите времиња и цврсто верувал во библискиот

Вера Духовни Мудрости

Месец мај – Марија Царица на мајчинството

Месец мај постојано нѐ предупредува на новиот живот. Пролет е.

Вера Духовни Мудрости

Свети Амвросиј Милански

Свети Амвросиј е еден од четворицата западни Отци, а тоа се оние писатели кои на почетокот