Archive

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Монахиња во Сирија сведочи за силата на светата Бројаница

Христијаните во неволја прашуваа: Како да одиме на бојното поле и да убиваме?

Ватикан Вести

Папата: Доброто се прави во конкретни ситуации

Доброто се прави во конкретни ситуации во секојдневниот живот и посебно е делотворно

Вести Македонија

Меѓународна средба на млади Hombre Mundo

Меѓународнота средба „Човек – Свет“ (Hombre Mundo) е настан за млади од 14 до 17 години организиран

Вера Духовност

Свети пророк Илија

Како старозаветен пророк Илија имал многу важно место во еврејската, христијанската

Ватикан Вести

Папата ги посети собраќата во Рим

Папата Фрањо кој и самиот припаѓа на монашката заедница Друштво Исусово,

Вести Македонија

Бискупот Стојанов се сретна со премиерот Заев

На 31 јули 2017 година во зградата на Владата на Република Македонија, Скопскиот бискуп и Апостолски

Вера Сведоштва

Колку ни се важни свештениците?

Честопати ние верниците премногу малку знаеме за нашите свештеници, освен секако, ако треба да ги критикуваме или осудуваме.

Ватикан Вести

Папата: Како свети Игнатиј, да дозволиме Господ да нѐ освои

„Како свети Игнатиј од Лојола, да дозволиме Господ да нѐ освои и – од Него водени

Вести Свет

Сирија не го заборава патер Дал’ Оглио

Пред четири години, на 29 јули 2013 година, во Сирија исчезна патер Паол Дал’ Оглио.