Archive

Врати се на почетна
Вести Свет

Светиот Престол е загрижен за кинескиот епископ Зумин

Светиот Престол со голема загриженост го следи случајот со кинескиот епископ Петар Ша Зумин,

Ватикан Вести

Христијанинот кој „мирува“ не е „вистински христијанин“

Христијаните не користат хороскоп или повикуваат духови за да ја дознаат иднината:

Вера Духовност

Да се открива Божјото Слово

Кога зборуваме за односот кон Светото Писмо, обично ги употребуваме глаголите да читаш

Ватикан Вести

Папата: Здравјето на луѓето пред економскиот интерес

Лекувањето на туморите и особено онколошката превенција треба да ги опфати сите

Вести Македонија

Прославен патронот на Скопската бискупија и парохија

На 23 јуни 2017 на празникот „Пресвето Срце Исусово“ заштитник на Скопската бискупија и Скопската

Ватикан Вести

Ангел Господов: Не плашете се!

Не плашете се! Господ никогаш нема да нѐ остави сами – истакна папата Фрањо за време на попладневниот говор на 25 јуни 2017 година на плоштадот Свети Петар во Ватикан.

Ватикан Вести

Папата: Иднината треба да се прегрне со надеж

Носталгијата за минатото која била богата со духовни звања и забележителните достигнувања

Ватикан Вести

Папата до пливачите: Водата е живот, не дозволувајте да се загади

На 24 јуни 2017 година папата Фрањо во аудиенција ги прими учесниците на италијанскиот пливачки

Вера Духовност

Безгрешно Срце на блажена Дева Марија

Денес се слави празникот „Безгрешно Срце на блажена Дева Марија“, кој е основан во 1945 година

Ватикан Вести

Папата ќе патува за Колумбија

На 6 септември 2017 година папата Фрањо ќе отпатува на апостолско патување во Колумбија