Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Да се грижиме за другите без дволична добрина

Пастирот треба да биде занесен, треба да разликува, но треба да знае и да го пријави злото

Ватикан Вести

Папата до ROACO: Бидете мост меѓу Исток и Запад

Благодарност и охрабрување. Тоа беа двете главни точки во говорот на папата Фрањо кон учесниците во 90.

Вера Духовност

Пресвето Срце Исусово

Бог Отец се удостои да ни ја даде, во срцето на својот Син, неисцрпната ризница на љубовта, милосрдието

Ватикан Вести

Папата до новинарите: Навестувајте го Евангелието на мирот

„Продолжете да ги барате сите технолошки и социјални средства со кои ќе соработувате во универзалната

Вести Македонија

На пат за Гевгелија, Богданци, Паљурци, Дојран…

Во среда 21 јуни 2017 година децата од веронаучната група од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица

Ватикан Вести

Папата: Сите можеме и треба да бидеме свети

Присуството на светците влева доверба дека христијанскиот живот не е недостижен идеал

Ватикан Вести

Папата отвори собир на Римската бискупија

Папата Фрањо вечерта на 19 јуни 2017 година во Латеранската базилика го отвори црковниот собир

Ватикан Вести

Папата ги посети гробовите на дон Мацолари и дон Милани

Поклоник по стапките на двајца пароси, кои оставиле сјаен, иако за некои непријатен белег

Вера Духовност

Затворена врата

Неуморната потрага по прилики за раст и напредок на малиот четиригодишник кој само што започна

Ватикан Вести

Светата Бројаница е моќно средство кое носи мир во срцата

Светата Бројаница е моќно средство кое носи мир во нашите срца, во Црквата и во светот,