Archive

Врати се на почетна
Македонија

Младите се вратија од Краков

Во попладневните часови во понеделник, 1 август 2016 година младите од Македонија кои присуствуваа на Светскиот ден на млади во Краков се вратија во Македонија, исполенти и збогатени со прекрасни

Македонија

Најава: Свети Илија во Радово

Во чест на небесниот заштитник на Парохијата Радово – Свети Пророк Илија – во понеделник, 01 август во 18.30 часот ќе се служи Велика Вечерна, со Литија на која ќе

Македонија Размислување

Ако денес е твојот последен ден…

Бидејќи не го знаеме ниту денот ниту часот. Еден ден навистина ќе биде последен. А ти биди подготвен за него. Секој ден.

Размислување Свет

Свети пророк Илија

На 2 август (20 јули) Црквата го слави споменот на еден од најфасцинантните, а можеби исто така и наjмистериозни личности во историјата: свети пророк Илија.

Ватикан

Папата: Не може да се поистоветува исламот со насилството

„Не ми се допаѓа да зборувам за исламско насилство“, бидејќи и крстените католици прават насилство. „Кога би зборувал за исламското насилство

Размислување

Ако сум верник, треба тоа и да го покажам. Како?

Ако сум верник, треба тоа и да го покажам. Како? Па ќе бидам постојано ведар и насмеан, ќе поднесувам навреди, нема никому да му се спротивставувам, ќе премолчам ако ме

Ватикан

Средба со волонтерите. Говорот на Папата

Светиот Отец на 31 јули 2016 година попладне се сретна со волонтерите при Светскиот ден на млади во Краков и го одржа последниот говор во рамките на посетата на Полска.