Archive

Врати се на почетна
Ватикан

Папата ги прими на аудиенција членовите од фондацијата Иван Павле II

Во недела, на 26 април, папата Фрањо ги прими на Аудиенција членовите на фондацијата „Иван Павле II, кој им укажа дека за да биде плодоносна нивната работа треба

Ватикан

Каритас во Непал по земјотресот: Населението е слабо згрижено

Најмалку два милиони луѓе има потреба од помош по силниот земјотрес кој на 25 април го погоди Непал. Во неделата во пладневниот говор папата Фрањо ги повика сите луѓе на

Ватикан

Папата ги прими епископите од Бенин

„Помагајте ја средбата меѓу културите и дијалогот со религиите, особено со исламот, без да се откажувате од откровенијата од Господ кој е Вистина“. Ова беше охрабрувањето на папата Фрањо до

Ватикан

Папата до новоракоположените свештеници: Не брзајте со светата литургија, не досадувајте во проповедта, бидете милосрдни во светата Исповед

 Не брзајте се на светата Литургија, не држете досадни проповеди, никогаш не одбивајте крштевање на оние кои го бараат, бидете милосрдни и подобро

Ватикан

Светиот Отец: Добриот Пастир треба да го наследуваме

Дарувајќи ни го Исус како пастир Кој за нас го полага својот живот, Отецот ни го дарувал сето она најголемо и најскапоцено што можел да ни го даде! – е

Македонија

Духовна обнова за свештеници: Бог нè повикува на радост

Во понеделник 27 април во просториите на парохијата Свети Иван Крстител – Струмица се одржа духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархат во Македонија.

Македонија

Струмица: Молитвено посвојување – одбери свештеник или чесна сестра и моли

Во Година на посветениот живот и на Светскиот молитвен ден за духовни звања, 26 април 2015 година младите од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица  започнаа молитвена акција насловена како

Македонија

Прославен патрониот празник на црквата во Бистренци

Со Светата архиерејска Литургија предводена од Н.В.П д-р Киро Стојанов, во заедништво со свештеници од Апостолскиот Егзархат и со присуство на голем број верници во недела 26  април 2015 година

Македонија

Скопје: Бдение за нови духовни звања

Во катедралата Пресвето Срце Исусово Скопје во сабота на 25 април 2015 година во вечерните часови во пресрет на Неделата на Добриот Пастир и Светскиот молитвен ден за нови духовни