Требаше да ја абортира својата ќерка

Мексиканката Дулче Рангел била бремена, кога лекарите кај неа откриле дека има рак на градите. Лекарите веднаш и препорачале да абортира. Веднаш и препорачале да абортира. Одбила, поради верата дека Бог ќе го спаси нејзиното дете.

„Кога дознав дека сум бремена, чувстував една од најубавите емоции кои воопшто може да ги доживее еден човек“, вели Рангел.

Опцијата да го жртвува животот на своето дете воопшто не доаѓал во предвид. „Јас може да умрам, но не моето дете“, истакнува Рангел. Одлучила да се бори за својот животот и за животот на детето. Се подложи на хемотерапија, но истовремено стравуваше за животот на детето.

„Одлучив да се доверам на Бог. Разбрав дека сум само орудие кое Тој го користи за да го доведе на свет тоа мало ангелче“, раскажува Рангел.

Денес, таа и нејзината мала ќерка Химена се здрави.

Знам дека донесов вистинска одлука. Никој не смее да одлучува за животот на други лица, истакнува Мексиканката.

Битно нет/го*ко

За авторот