Твитер порака на Папата: Трговијата со луѓе е отворена рана на човештвото

Твитер порака на Папата: Трговијата со луѓе е отворена рана на човештвото

Трговијата со луѓе е сѐ уште е отворена рана на човештвото. Од срце се заблагодарувам на сите кои помагаат на невините жртви, кои од луѓе се претворени во робови. Треба уште многу да се направи, порача папата Фрањо преку Твитер порака во четврток 30 јули на Светскиот ден за борба против трговијата со луѓе.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот