Струмица: Работилница на Каритас во Струмица

На 10 декември 2015 година во просториите на парохијата Свети Иван Крстител – Струмица се одржа работилница организирана од Македонски Каритас поврзана со волонтерството во парохиите.

На почетокот о. Гоце Костов ги поздрави г-ѓа Броз од Каритас Интернационалис, монс. Циримотиќ директор на Македонски Каритас, о. д-р Зоран И. Стојанов декан на деканатот Свети Кирил и Методиј, а потоа накратко ги презентираше активностите со мигрантите на Парохиските Каритаси „Свети Иван Крстител“ – Струмица и „Свети пророк Илија“- Радово.

На работилницата на која се говореше за Кодексот на однесување во Каритас присуствуваа волонтери од повеќе парохии на Апостолскиот егзархат во Македонија, а ја водеше г-ѓа Броз од Каритас Интернационалис.

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк
Категорија: Uncategorized

За авторот