Со помош на веб камера Папата се поврза со Асизи

Ватикна, 3.5.2013 /к.мк/ – Папата Фрањо со помош на веб камера се поврза со криптата од базиликата Свети Фрањо во Асизи, каде што се наоѓа гробот на свети Фрањо и молеше на неговиот гробот за „мир во нашите срца“. Епископите од Умбрија неодамна го поканија папата Фрањо да го посети Асизи по повод празникот на свети Фрањо, 4 октомври. (го*ко)

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

<