Скоро три милиони корисници на Твитер профилот од шпанско говорно подрачје

Ватикан, 14.6.2013 /к.мк/ – Корисниците на Твитер од шпанско говорно подрачје ги надминаа корисниците од англиското говорно подрачје на Твитер профилот на папата Фрањо @Pontifex. Во четврток 13 јуни бројот на корисниците на шпански јазик изнесуваше 2,59 милиони, додека корисниците на англиски јазик имаа 2.000 корисници помалку. Во моментот Папата на неговиот твитер профил има 6,9 милиони пријатели. (го*ко)

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

<