Скопје се приклучи кон Евхаристиското обожавање со папата Фрањо

Скопје, 3.06.2013/к.мк/ Скопската парохија одговори на повикот на Папата Фрањо за светскиот заеднички час на обожавање на Евхаристијата. Во неделата на 02 јуни точно во 17.00 часот целиот свет беше обединиет во духот и молитвите, така и скопските верници собрани во катедралата Пресвето Срце Исусово се молеа на наканите на Светиот Отец. Евхаристиското обожавање беше предоводено од монсињор Антун Циримотиќ. (Е.А.)

Категорија: Македонија

За авторот

Write a Comment

<