Процесија со Светата Причест низ улиците на Струмица

Струмица, 8.7.2013 /к.мк/ – к.мк/ – Во недела 7 јули, на празникот Пресветата Евхаристија по завршувањето на светата Литургија се одржа процесија со светата Причест низ улиците на Струмица. Процесијата се движеше од Црквата до манастирот на сестрите Евхаристинки и заврши со благослов со светата Причест во црквата Успение на Пресвета Богородица  – Струмица.

Категорија: Uncategorized

За авторот

Write a Comment

<