Подѓаконско ракополагање

На Светата литургија во капелата на ординаријатот на скопска бискупија на 11 декември од рацете на Апостолскиот егзарх во Македонија Н.В.П. д-р Киро Стојанов, подѓаконско ракополагање прими дипломираниот богослов Илија Стојанов. Илија своите филозофско – теолошки студии ги заврши во Фулда – Германија.

Подѓаконатот е степен во ракополагањето, со кое се стекнува право на ѓаконско ракополаѓање, кое пак е чин пред свештенство. На многаја и благаја лета!

з.и.с.

Категорија: Македонија

За авторот