Папата Фрањо има испратено 80 пораки преку Твитер

Ватикан, 9.7.2013 /к.мк/ – Папата Фрањо по 117 дена од неговиот понтификат има 7,297 милиони пријатели на Твитер (состојба од 8 јули во 13.30). До сега од неговиот профил “pontifex@” се пратени 80 пораки, а во последната Папата повикува на отворено срце кон доселениците. Најмногу следбеници – 2,78 милиони – Папата има на шпански јазик. (го*ко)

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

<