Папата на ридот Авентино ја предводеше покорничката богослужба

На Чиста среда, 5 март 2014 папата Фрањо попладнето се упати во црквата Свети Анзелм, на римскиот рид Авентино, каде што ја предводеше покорничката процесија до базиликата Света Сабина, каде што служеше света Литургија пропратена со обредот пепелење. По завршувањето на евхаристиското славење папата Фрањо накратко се сретна со тамошната доминиканската монашка заедница.

РВ/го*ко

Категорија: Ватикан

За авторот