Папата: Како свети Игнатиј, да дозволиме Господ да нѐ освои

Папата: Како свети Игнатиј, да дозволиме Господ да нѐ освои

„Како свети Игнатиј од Лојола, да дозволиме Господ да нѐ освои и – од Него водени – да се дадеме на служење на ближниот“ – е поттикот на папата Фрањо објавен во порака на својот профил на Твитер.

„Како свети Игнатиј од Лојола, да дозволиме Господ да нѐ освои и – од Него водени – да се дадеме на служење на ближниот“ – е поттикот на папата Фрањо објавен во порака на својот профил на Твитер, на последниот ден од јули месец, кога Црквата го слави празникот на свети Игнатиј од Лојола, основател на Дружбата Исусовци. (…)

РВ/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот