Папата именува нов нунциј во Бенин

Ватикан, 8.4.2013 /к.мк / – Брајан Удагвеј (48), титуларен архиепископ од Суели е именуван од папата Фрањо за нов нунциј во западноафриканската држава Бенин, соопшти на 8 април Канцеларијата за печат при Светата Столица.

Папата Бенедикт XVI во ноември 2011 го посети главниот град Порто Ново, како и Котон, најголемиот град во државата. Од 8,5 милиони жители во Бенин живеат околу 3 милиони католици.

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

<