Папата ги освојува срцата на Американците

Њујорк, 8.4.2013 /к.мк/ – 84 % од католиците во САД имаат позитивно мислење за новиот папа. Резултатите од истражувањето на Пју Институтот се објавени во Њујорк во последниот викенд на месец март. Меѓу Американците, без разлика на нивната вероисповед новиот папа е позитивно прифатен со 57 %, додека 29 % се уште немаат изградено свое мислење.

Категорија: Свет

За авторот

Write a Comment

<