Од Кореја папата Фрањо упати нови пораки преку Твитер

На првиот ден од престојот во Кореја папата Фрањо упати пораки преку Твитер: „Боже благослови ја Кореја, а на посебен начин старите и младите во неа“.

Нешто покасно упати повик до светиот папа Иван Павле II: „Свети Иван Павле II моли за нас, а посебно за нашите млади“.

Истиот ден на Твитер е објавена уште една порака: „Маријо, Царице на мирот, помогни ни да го искорениме непријателството и да живееме во слога“.

РВ/го*ко

Категорија: Ватикан

За авторот