Најава: Вечер со Богородица

Најава: Вечер со Богородица

Со благослов на Н.В.П. монсињор Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко- скопски епарх во недела 25 јуни 2023 година со почеток во 20.00 часот во дворот на парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ – Струмица.ќе се одржи молитвена средба насловена „Вечер со Богородица“.

Програмата ќе содржи Света Бројаница, Литанија до Пресвета Богородица, сведоштво, размислување и заедништво во дворот. Сето ова ќе биде придружувано со песни во изведба на младите од парохијата.

Настанот „Вечер со Богородциа“ е во организација на парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ – Струмица и Радио Марија и се организира трета година по ред.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот