Латинскиот патријарх од Ерусалим се сретна со Папата

Ватикан, 16.4.2013 /к.мк/ – Латинскиот патријарх од Ерусалим, Фуад Твал во понеделник 15 април се сретна со папата Фрањо. Не се објавени детали од средбата. Архиепископот Твал е на чело на Латинската црква во Светата Земја. По изборот на папата Фрањо, тој изрази надеж дека Светиот Отец наскоро ќе ја посети Светата Земја. Исто така Павле VI, Иван Павле II, како и Бенедикт XVI ги посетија Јордан, Израел и Палестина.

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

<