Католичка црква„Свети Кирил и Методиј“ – Богданци

Распоред на Богослужбите во Страстната Седмица во Богданци и Стојаково

Велики Четврток, 9 април 2015 година

19:30 Читање на Дванаесетте Евангелија во Богданци

 Велики Петок, 10 април 2015 година

08:30 Царски часови во Богданци и црквата ќе биде цел ден отворена

12.00 Вечерна со изложување на плаштеницата во Богданци

17.00 Ерусалимска надгробна утрена во Стојаково

19:30 Ерусалимска надгробна утрена во Богданци

 

Велика Сабота, 11 април 2015 година

08:00 Света Литургија во Богданци

22.00 Воскресна Литургија во Богданци

 Недела, 12 април 2015 година – Воскресение Христово

09:00 Воскресна Света Литургија во Стојаково

 

Светли Понеделник, 13 април 2015

08.00 Света Литургија во Стојаково

09:00 Света Литургија во Богданци

Светли Вторник, 14 април 2015

08.00 Света Литургија во Стојаково

09:00 Света Литургија во Богданци

Категорија: Uncategorized

За авторот