Катехеза за млади во Нова Маала

Нова Маала, 24.05.2013 /к.мк/ – Во Црквата Успение на Пресвета Богородица во Нова Маала во четврток 23 мај со почеток во 21.00 часот се доржа катехези за младите од Чанаклија, Струмица и Нова Маала.

На почетокот се молеше Молебен во чест на Мајка Божја и потоа духовен наговор одржа о. Спасо Ристов, парох во Нова Маала и Чанаклија. Темата беше: Верата во мојот младешк живот и сведочење во денешнината.

Накрајот имаше дискусија околу разделбата на понатамошните активности во врска со светскиот ден младите. (о.С.Р.)

Категорија: Македонија

За авторот

Write a Comment

<