Дали Папата ќе користи велоспипед?

Ватикан, 4.7.2013 /к.мк/ – За време на симболичното предавањето на клучевите од папамобилот во средата 4 јули, наменет за патувањето на папата Фрањо во Бразил, германскиот производител на автомобили „Дајмлер“ му поклони на Светиот Отец и „папавелосипед“. Според германскиот неделник „Фокус“ сѐ уште е непознато дали папата Фрањо ќе го користи велосипедот, но во секој случај тој е првиот Папа кој има „папавелосипед.“ (го*ко)

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

<