Видео: Молитвена накана на папата Фрањо за месец јуни 2016

Молитвената накана на папата Фрањо за месец јули се однесува за напуштените стари и болни лица.

Во видеото може да се видат улични свирачи кои свират, а собраните пари му ги предаваат на еден бездомник. Во видеопораката папата Фрањо прашува: Ќе ми се придружиш ли во молитвата? Погледнете го видеото со македонски превод.

 к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк

Категорија: Ватикан

За авторот